31 augustus 2020
Logo_Header2
facebook instagram 

Bericht van het bestuur

Een nieuw korfbalseizoen

Wie had begin dit jaar kunnen denken dat het vorige seizoen half maart zou eindigen en dat het nieuwe seizoen zou beginnen met allerlei regels die een jaar geleden ondenkbaar waren? Toch is dit de realiteit waarmee wij en veel andere sportverenigingen te maken hebben.

Veel leden en supporters vinden het fijn dat we sinds een tijdje weer mogen trainen en dat de competitie binnenkort weer begint. Anderen vragen zich af of dit wel verstandig is. Dat zijn allebei begrijpelijke gedachten. De afgelopen tijd is wel gebleken dat in onze samenleving en ook binnen onze vereniging heel verschillend wordt gedacht over wat nodig en overbodig is in het kader van corona. Daar is niets mis mee, sterker nog, het is goed om hierover met elkaar in gesprek te blijven. Het bestuur vindt het wel belangrijk dat we ons met elkaar houden aan de adviezen van de overheid, de sportbonden en de regels die binnen onze vereniging gelden, ook als dit adviezen of regels zijn die je zelf graag anders zou zien.

Trainen en spelen is natuurlijk niet helemaal zonder risico als het gaat om corona. Tegelijkertijd wordt dit risico door de overheid en sportbonden als aanvaardbaar ingeschat. Wij hebben als bestuur geen aanwijzingen dat de korfbaltrainingen in de afgelopen maanden een bron van verspreiding van het virus zijn geweest. Al met al zien wij als bestuur geen reden om met onze teams niet aan de competitie deel te nemen. Natuurlijk houden wij en anderen de ontwikkelingen goed in de gaten. Als individuele leden of ouders van jeugdleden het niet verantwoord vinden om te sporten, staan wij als bestuur open voor een gesprek. Korfbal is en blijft natuurlijk wel een teamsport, dus wij gaan er eigenlijk van uit dat mensen voor wie dit geldt al de keuze hebben gemaakt om te bedanken als lid of het gesprek hierover al hebben opgezocht.

De regels over het gebruik van onze accommodatie staan in de vorige nieuwsbrief en vinden jullie ook terug in en rond de kantine en het veld. Het bestuur doet een dringend beroep aan iedereen om deze regels na te leven en elkaar daarop indien nodig aan te spreken. Wij zijn als bestuur weliswaar eindverantwoordelijk, maar niet als enige verantwoordelijk en wij willen ook niet de politieagent zijn die iedereen voortdurend op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid moet wijzen. Zeker ook hier geldt: de vereniging, dat zijn wij allemaal. Dit geldt ook als je op het terras of in de kantine zit en als je op de vereniging bent wanneer er geen korfbalactiviteit aan de gang is: ook dan is anderhalve meter afstand de norm, behalve tussen minderjarigen onderling. En een norm is geen advies, maar een verplichting.

De komende tijd zullen er vast nog de nodige lastige vragen voorbijkomen. Hoe zit het bijvoorbeeld met het vervoer naar uitwedstrijden? Wij kunnen ons voorstellen dat er iets vaker wordt gefietst naar een uitwedstrijd, maar dat zal zeker niet altijd kunnen. Iedereen met eigen vervoer is (nog afgezien van het milieuaspect) ook niet haalbaar; niet iedereen heeft een auto en kan altijd rijden, terwijl openbaar vervoer lang niet altijd een realistisch alternatief is. Het overheidsadvies is om als personen uit meerdere huishoudens in één auto zitten een mondkapje te gebruiken. Weliswaar hoeven jeugdleden formeel geen afstand te houden, maar ook dan zit er in de auto natuurlijk een bestuurder voor wie dat wel geldt. Ons advies is om als het weer het toelaat de ramen open te doen en vanaf 12 jaar een mondkapje te gebruiken. We realiseren ons dat je hier ook anders over kunt denken en in veel gevallen zullen hierover binnen het team afspraken worden gemaakt. In ieder geval geldt wat ons betreft dat als de bestuurder dat wil, alle passagiers vanaf twaalf jaar een mondkapje moeten dragen. Als je dat overdreven vindt, bedenk dan dat de bestuurder jou of jouw kind op zijn of haar kosten en in zijn of haar vrije tijd naar de korfbalwedstrijd brengt en weer terug. Voor wat hoort wat en er lijkt ons niets mis mee om soms iets te doen of te laten als een ander zich daardoor veiliger voelt.

Heb je ideeën, vragen, opmerkingen of zijn er punten waarover een uitspraak van het bestuur gewenst is? Laat het ons weten via secretariaat@kzdanaiden.nl.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Competitieschema Senioren

Bekijk hier het schema!
Competitieschema Senioren
Competitieschema ABC

Competitieschema ABC

Bekijk hier het schema!

Competitieschema DEF

Bekijk hier het schema!
competitieschema DEF
Scheidsrechters aanwijzingen

Scheidsrechters aanwijzingen

Bekijk hier het schema!

Trainingsschema Veld

Als kleine reminder nog een keer het trainingsschema!

Lees meer
Trainingsschema Veld

Agenda kantine

SEPTEMBER
Di 01 sept oefenwedstrijden 1 en 2 uit
Di 01 sept oefenwedstrijd kzd 3 tegen kzd 4
Wo 02 sept verg tcj in ck
Za 5 sept start competitie
Ma 14 sept postzegel club
Wo 23 sept verg tcj in ck
Do 24 sept buren contactdag
Ma 28 sept ALV
OKTOBER
Wo 14 okt verg tcj in ck
Vrij 16 okt controle alarm installatie
Ma 19 okt verg vve
Voor het bespreken van een vergaderruimte in het clubgebouw s.v.p. bellen naar Hen Zierikzee tfn 5765808. Email hen.zierikzee@kpnmail.nl

Kantine diensten

SEPTEMBER
Di 01 sept Bert
Wo 02 sept Mieke
Do 03 sept Eric
Za mo 05 sept Jessica, Lenie
Za mi 05 sept Eric, Ronald en nog een derde?
Za av 05 sept Ruben en Ryan
Zo mi 06 sept Ria en Rene
di 08 sept Jan
wo 09 sept Mark en Remco
do 10 sept Eric
za mo 12 sept Carla , Vanessa plus ?
za mi 12 sept Mark, Remco, Ingrid en Luus
za av 12 sept Anne en Chris
zo 13 sept kantine gesloten
ma 14 sept Hen
di 15 sept Jan
wo 16 sept Remco en Mark
do 17 sept Eric
za mo 19 sept Brigitte. Mandy van de Vliet
za mi 19 sept Bert, Hen, Luus
za av 19 sept Maxime en Marco
zo 20 sept kantine gesloten
di 22 sept Jan
wo 23 sept Remco en Mark
do av 24 sept Eric
do mi 24 sept Hen
ma 28 sept Hen
Logo_Header2
MailPoet