UPDATE coronamaatregelen 14 Oktober 2020

Wat betekenen de coronamaatregelen voor KZ Danaïden?

De aangescherpte maatregelen zoals 13 oktober aangekondigd door het kabinet zijn ook van invloed op onze vereniging. De maatregelen zoals gisteren aangegeven, gaan in vanaf 14 oktober 22.00 uur en gelden minimaal voor de komende 4 weken.

Hieronder staan de belangrijkste regels aangegeven.

De basisregels zijn: 

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Probeer drukte te vermijden.
 • Was vaak je handen.

Wat is er veranderd?

 • Alle wedstrijden zijn afgelast voor de senioren en jeugd.
 • Kinderen tot 18 jaar mogen trainen. Kinderen uit de A-ploegen die 18 jaar zijn, mogen dus niet trainen.
 • Kinderen tot 18 jaar mogen onderlinge wedstrijden spelen met teams van eigen vereniging.
 • Douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • De trainingen van de G-jeugd zijn afgelast.

Wanneer mag ik op de accommodatie zijn?

Je bent alleen op de accommodatie als je:

 • Moet trainen en onder de 18 jaar bent.
 • Trainen moet geven
 • Een coronadienst draait
 • Ouder bent van de Kangoeroes of Ukkies

Wat als ik of iemand uit mijn huishouden positief is getest met COVID-19?

Je moet thuis in isolatie uitzieken, omdat je besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook je huisgenoten moeten thuisblijven, omdat zij misschien door jou besmet zijn geraakt. Je mag weer uit isolatie als je 24 uur geen klachten meer hebt die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen geleden is dat je ziek werd.

Bij wie moet ik het melden als ik of iemand uit mijn huishouden positief is getest met COVID-19?

Ouder(s)/verzorger(s) melden positieve besmettingen aan het secretariaat. Dit kan per mail naar secretariaat@kzdanaiden.nl. Het bestuur beslist of er verdere maatregelen nodig zijn. Daarnaast meld je je kind af voor de training bij de trainer.

Mag ik als trainer een kind tot 13 jaar weigeren wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten?

Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij/zij niet naar een sporttraining/-wedstrijd. Het kind moet ook thuisblijven als het bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.

Mogen er ouders of toeschouwers aanwezig zijn bij trainingen?

Publiek niet toegestaan. Dit betekent dat kinderen worden afgezet bij het hek. Ouders en/of verzorger(s) mogen niet blijven kijken naar de training of wedstrijd. Een uitzondering is gemaakt voor ouders van de Kangoeroes en de Ukkies, met daarbij de kanttekening dat zij met één ouder per kind aanwezig zijn.

Gelden er extra maatregelen voor sportkantines?

Ja, sportkantines zijn gesloten. Dit betekent dat je geen gebruik kan maken van het toilet en het tassenrek en geen consumpties kan halen. Zorg ervoor dat je je eigen drinken bij je hebt.

Mogen sporters die klaar zijn met hun training blijven kijken naar een andere training?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Door het coronavirus ben ik (een groot deel van) mijn inkomsten verloren en kan ik de sportcontributie van mijn kinderen niet meer betalen. Kan ik hier financiële ondersteuning voor aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten of geen lessen kunnen volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool of muziekschool. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wanneer mag tijdens het sporten nou precies de 1,5 meter losgelaten worden?

In principe geldt de 1,5 meter afstand ook voor volwassen sporters. Alleen wanneer dit de normale sportbeoefening in de weg staat, kan tijdelijk de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt ook voor korfbal. De maatregel blijft wel van kracht voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up of de teambespreking.

Lees ook: