SLOTDAG 2022 – DE EINDCONCLUSIE

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer. In 2019 werd deze dag voor het laatst georganiseerd en na twee edities die door Corona niet doorgingen was het weer een ouderwets gezellige dag. Het was nog spannend of het weer zich van zijn beste kant zou laten zien, maar op wat spetters na voelden de weergoden de sfeer op ons complex prima aan en ging de zon lekker schijnen.

Het programma liep als een trein en op schema, het springkussen werd goed gebruikt, er werd veel (en vaak ook raak) geschoten bij de diverse korven en Ronald was in no-time door zijn voorraad broodjes beenham heen. De bar werd frequent bezocht dus de toppers van de barploeg hadden genoeg te doen. De bekers werden, door de kleinsten met kwijlende bekkies, bekeken en al aan velen toebedacht.

Iedereen kon in een aantal wedstrijden zijn of haar kunsten vertonen en in de knock-outfase stonden de echte helden op. Mooie kwartfinales, halve finales en finales met daarin in totaal drie verlengingen en dat geeft ook aan dat het dicht bij elkaar lag.

Er waren twee smetjes: de eerste kwam om even voor half 11 toen een koppel zich op het laatste moment af kwam melden. Dat is jammer! De tweede was dat de troostfinale bij de SA-categorie door het uitvallen van Michiel niet door kon gaan. Ook langs deze weg sterkte en beterschap en we komen er nog op terug bij deze twee jongemannen.

De strafworpwedstrijd, ook altijd een hoogtepunt, kende (wat mij betreft) een verrassende, maar niet minder verdiende winnaar, al werd de show natuurlijk wel gestolen door Pepijn, die amper boven de pilonnen uitkomt maar er wel even achteloos een stuk of wat strafworpen ingooide. Dat belooft nog wat voor de komende jaren.

Rest mij nog om alle mensen die hebben geholpen, te bedanken, want ook zonder jullie geen slotdag. En dat helpen ging van meedenken met het wedstrijdschema, tot het opzetten van de velden op vrijdagavond, het printen van de veldnummers, het maken van diverse broodjes, het achter de bar staan, het verzorgen van de organisatie met drankjes en eten, het regelen en weer opruimen van de springkussens, het opruimen van de velden en natuurlijk omroeper Manouk (en degenen die stand-by stonden)! Nogmaals dank en tot volgend jaar, dan reken ik weer op jullie.

Oh ja: voor volgend jaar zoek ik nog een mede-organisator, vooral op de dag zelf, want ik wil zelf ook laten zien dat ik best een balletje door een mandje kan gooien. En als Alfred en Onno kunnen winnen…. Wie pakt de handschoen op? Aanmelden kan via evenementen@kzdanaiden.nl.

Fijne vakantie!

Bert Kwakkenbos

Lees ook: