Hulp bij schoonmaken

Beste leden van KZ Danaïden,

We hebben in toenemende mate te maken met een ouder wordende groep vrijwilligers. Daardoor wordt het moeilijker de kantine voldoende schoon te houden. Om het de groep mensen die hier regelmatig voor zorgt makkelijker te maken, gaan we elk team vragen bij toerbeurt op zondag of maandagavond een basis aan schoonmaak voor z’n rekening te nemen. De vaste ploeg kan zich dan richten op speciale projecten als de keuken een grondige beurt geven, de koffieautomaat of iets anders.

We verwachten dat dit een kleine belasting is voor velen, en we zo wel een forse last van de schouders van een klein groepje kunnen halen. En als het goed is kunnen we vanaf nu nog meer dan voorheen elke nieuwe week beginnen met frisse en schone faciliteiten.Voor iedereen beter dus.

Wat te doen?Achter de bar is een lijstje aanwezig met de taakjes die we van dit “team van de week” verwachten. Het is niet ingewikkeld, en zou met een groepje makkelijk in een uur moeten kunnen:

1. Tafels afnemen met een doekje, en netjes op z’n plek zetten.
2. Stoelen van de vloer, even dweilen met de mop-steel, en weer terug.
3. Kleedkamers vegen, en even met een doekje het sanitair afnemen.
4. Toiletten in de kantine schoonmaken.
5. Bar schoonmaken, doekje erover en even kijken of de glazen schoon zijn.
6. Misschien is het handig even een vaatwasser vol glazen aan te zetten?

Wie en wanneer?
KZ Danaïden 1   –  18/19 sep
KZ Danaïden 2   –  25 sep (kan niet op maandag ivm ALV)
KZ Danaïden 3   –  9/10 okt
KZ Danaïden 4   –  16/17 okt
KZ Danaïden 5   –  30/31 okt

Als je team er niet bij staat: geen zorgen, dat komt nog wel.

En hoe kom ik dan binnen?Het makkelijkst is om dit te regelen met iemand die al een sleutel en toegangscode heeft. Als dit niet lukt, is er ook een speciale sleutelbos voor de schoonmaak aanwezig. Daarmee kun je het hek openen, de kantine in, en de boel ook weer achter je dicht doen. Deze sleutel kun je meevragen bij Remco en lever je dan weer zo snel mogelijk in, bijvoorbeeld bij de training op dinsdag of woensdag. Een mooi taakje voor de aanvoerder, of bijvoorbeeld de oudste of jongste speler in je team!

Neem bij vragen gerust contact op met het bestuur via secretariaat@kzdanaiden.nl.

Lees ook: