Vacature trainer-coach S1/2

KZ Danaïden (Leiden) zoekt voor seizoen 2022/2023 een trainer-coach (m/v)

Wij zijn voor komend seizoen op zoek naar een ervaren en enthousiaste trainer-coach voor onze selectie 1/2. Ons eerste team speelt zowel op het veld als in de zaal 2e klasse. Ons 2e team speelt reserve 1ste klasse op het veld en reserve 2e klasse in de zaal.

Wie zijn wij?
KZ Danaïden is een ambitieuze korfbalvereniging uit Leiden met rond de 400 leden. Na de fusie in 2010 is hard gewerkt aan verbetering van het technisch kader. Inmiddels zijn we een bloeiende en groeiende vereniging, inclusief een goed bezette en steeds beter presterende jeugdafdeling. Ons sportpark in Leiden Zuidwest is volledig gemoderniseerd en beschikt, naast 3 kunstgrasvelden en 1 pupillenveld, over een nieuwe kantine met bijbehorende faciliteiten. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan (sportieve) groei, mede door verdere professionalisering op organisatorisch en sportief gebied. Zo hebben we veel geïnvesteerd in onze jeugdopleiding waarbij er samen met alle trainers en coaches intensief gewerkt is aan een eenduidige, moderne spelvorm. Dit werpt nu zijn vruchten af; een groeiend aantal teams in de verschillende jeugdcategorieën komt uit in 1e klasse. Tot slot zetten we ons ook in voor korfbalplezier voor kinderen met een beperking.

Wie zoeken wij?
Voor de selectie, spelend op zaterdag, zijn we op zoek naar een trainer-coach met een moderne kijk op korfbal die samen met ons verder wil bouwen aan de ambities van de vereniging en betrokken spelers. Onze selectiegroep bestaat komend seizoen uit een mix van ervaren en jonge spelers. We zoeken iemand die in staat is om door te bouwen op de reeds gelegde basis en tevens de capaciteiten bezit om de kwaliteiten van individuele selectiespelers verder te ontwikkelen.

Van de nieuwe trainer-coach verwachten wij verder, naast coaching van ons 1e team, dat hij/zij tweemaal per week een training zal verzorgen. Verdere invulling en wensen zijn bespreekbaar.

Wat bieden wij?
Allereerst bieden wij een prettige, moderne en professionele werkomgeving. Je kunt als trainer-coach rekenen op ondersteuning van een teambegeleider en een actieve technische commissie. Verder werk je nauw samen met 1 of meer enthousiaste trainers (uit eigen gelederen) van ons 2e en 3e team. Tot slot bieden we uiteraard een passende vergoeding.

Ben jij de persoon die wij zoeken?
Ben jij de persoon die onze vereniging o.b.v. onze in huis ontwikkelde ‘rode draad’ verder laat groeien?

Dan komen we graag met je in contact. Voor vragen en reacties kun je contact opnemen met de Technische Commissie via tc@kzdanaiden.nl.