Begeleidings- en contactcommissie

Als BCC bewaken wij het sociale klimaat op onze vereniging. Want winnen is leuk, maar als je je niet veilig of prettig voelt op je vereniging, is een overwinning maar weinig waard. Om te zorgen voor dit fijne sociale klimaat, hebben we een aantal omgangsregels opgesteld. Deze regels gelden voor alle leden, trainers, coaches, ouders, scheidsrechters, vrijwilligers en andere bezoekers van ons KZ Danaïden:

1.    Iedereen telt mee binnen onze vereniging, al zijn we nog zo verschillend.
Of je nu oud of jong bent, dik of dun, in het 1e speelt of enkel aan de bar hangt: we tellen allemaal mee.

2.    Schelden en pesten doen we niet!
Dit geldt natuurlijk voor de jongere leden onder ons, maar zeker ook voor de volwassenen. We gaan fatsoenlijk met elkaar om en praten problemen op een rustige manier uit.

3.    We hebben respect voor de ander en voor andermans spullen.
Dit spreekt misschien voor zich, maar kan nooit kwaad om op papier vast te leggen.

Helaas komt het wel eens voor dat de regels niet worden nageleefd. Niet vaak (gelukkig), maar het gebeurt. Dan kunnen wij helpen. Bijvoorbeeld als je wordt gepest, of als je denkt dat iemand anders gepest wordt. Of als je je als ouder buitengesloten voelt door andere ouders. Of als je als coach wel heel vaak te maken krijgt met een boze ouder. Of als je je als speler geïntimideerd voelt door je coach. Of als je je stiekem elke week schaamt voor een aantal ouders langs de lijn. 

Dit zijn slechts voorbeelden. Er zijn nog veel meer situaties denkbaar waarbij je misschien wel wat hulp kunt gebruiken. Gesprekken met ons zijn altijd vertrouwelijk. Zonder toestemming zullen we nooit andere personen of commissies informeren over wat we gehoord hebben. Een luisterend oor bieden is dus het minimale wat we kunnen doen, maar we kunnen ook actief helpen met het oplossen van een probleem.

De BCC is er voor iedereen. Ten onrechte denken mensen wel eens dat we er alleen voor de jeugd zijn, maar ook senioren lopen wel eens tegen problemen aan. Ook jullie kunnen ons benaderen.

Op dit moment bestaat onze BCC uit de volgende leden: Ingrid van Haren, Jessica Spadon en Lisa de Witt. Dus mocht je ergens mee zitten, schroom dan niet om contact op te nemen. Dat kan via bcc@kzdanaiden.nl, maar ook via persoonlijke mail, whatsapp, een telefoontje of gewoon op het veld.