Jeugdkorfbal

Veel kinderen die naar KZ Danaïden komen, proberen eerst even uit of korfbal iets voor ze is. Dat is geen probleem: kom gerust een paar weken (gratis) meetrainen om de sport uit te proberen en de sfeer te proeven. Je komt dan in een trainingsgroep met kinderen van jouw leeftijd, onder leiding van een ervaren jeugdtrainer.

6 jaar en ouder
Tijdens de kennismakingsperiode is het nog niet nodig om het officiële clubtenue aan te schaffen. Als je 6 jaar of ouder bent en besluit om lid te worden moet dat natuurlijk wel, want dan ga je competitiewedstrijden spelen.

De veldtrainingen en thuiswedstrijden in de veldcompetitie voor de jeugd vinden plaats op ons terrein aan de Montgomerystraat, de zaaltrainingen en thuiswedstrijden in de zaalcompetitie in de directe omgeving hier van. De trainingsavonden zijn (en / of) op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. 

Tot 6 jaar
Voor de allerjongsten kennen we de kangoeroeclub en de ukkies. Op zaterdagochtend krijgen deze kinderen een kangoeroetraining. Met allerlei leuke oefeningen en materialen leren zij spelenderwijs al een beetje korfballen. Bij trainingen van de kangoeroeclub zijn ook vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom!

Overig
Jeugdleden hebben de mogelijkheid om tegen een bescheiden prijs bij ‘het winkeltje’ in onze vereniging gebruikte, maar goede kleding en schoenen te kopen.

Warm welkom

Wil je na de proeftrainingen wel bij KZ Danaïden blijven, of wil jij (of je ouders) meer weten over de kangoeroeclub of onze vereniging? Dan kun je terecht bij Warm Welkom, dat geïnteresseerden en nieuwe leden wegwijs maakt op de vereniging en helpt bij alle vragen en praktische kwesties. Warm welkom is per mail te bereiken op warmwelkom@kzdanaiden.nl