G-Korfbal

Korfbal is voor iedereen!

Korfbal is voor iedereen. Natuurlijk zou je zeggen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Kinderen met een beperking zijn lang niet overal in onze maatschappij sociaal geïntegreerd. De laatste jaren is hier echter al veel in verbeterd. Zo gaan er steeds meer kinderen naar regulier in plaats van speciaal onderwijs. Kinderen met en zonder beperking gaan meer met elkaar om. In dat opzicht is het een logische stap om, naast het samen naar school gaan, samen te sporten. Korfbal leent zich hier bij uitstek voor. Samen korfballen vanuit het uitgangspunt: ‘samen waar kan, apart waar moet’!

Praktische informatie voor kinderen en ouders

Wij richten ons op die groep kinderen die (net) niet aan reguliere teamsport toekomen. Jongens en meisjes vanaf 6 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn van harte welkom. Kinderen mogen eerst drie proeftrainingen volgen, voordat hij of zij besluit lid te worden. Er vindt een aanmeldingsgesprek plaats met de coördinator G-jeugd en we vullen een inschrijfformulier in.
Er wordt één keer in de week op kunstgras getraind. In de wintermaanden trainen we in een gymzaal.
Meer informatie over het korfbalaanbod binnen KZ Danaiden voor kinderen met een beperking kunt u nalezen in onze flyer, deze kunt u onderaan de pagina dowloaden. U kunt uiteraard ook contact opnemen met onze coördinator G-Jeugd, Lisa de Wit (tel. 06-48165782)