Asjemenou: eigen wedstrijden fluiten??

In het schema met de scheidsrechter aanwijzingen dat vandaag wordt gepubliceerd in deze nieuwsbrief zit iets nieuws. En niet iets nieuws om trots op te zijn: voor het eerst krijgen we het schema met de thuis door de vereniging zelf te fluiten wedstrijden niet rond, en moeten we in een aantal gevallen terugvallen op een vervelende noodgreep: het door de teams zelf laten fluiten van de eigen wedstrijd.

Het lijstje scheidsrechters wordt langzaam maar zeker steeds korter. Bovendien kampen we momenteel met een aantal blessures, waardoor de rek er nu helemaal uit is. We hebben nog voldoende officiële scheidsrechters die op neutraal terrein fluiten, maar met name bij de lagere senioren is de spoeling erg dun geworden.

In de gevallen waarin we geen ‘echte’ scheidsrechter kunnen leveren, en zelfs niet kunnen terugvallen op ‘jeugdwedstrijdleiders’ zoals ikzelf, vragen we de teams zelf een oplossing te zoeken. De meest voordehand liggende optie is dat iemand uit het team zelf de fluit oppakt. Maar het kan ook een oom, buurman of vriendinnetje zijn: het belangrijkste is dat de persoon in kwestie de regels beheerst.

Als je je afvraagt hoe dit nu praktisch allemaal moet gaan werken, neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie (scheidsrechters@kzdanaiden.nl).
Ook als je zelf overweegt het fluiten eens te proberen, of je iemand weet die je erg geschikt vindt: laat het weten!

Met vriendelijke groet,
Mathijs

Lees ook: