Mooi opgeruimd veld!

Met de nieuwe inrichting van onze velden zijn we er flink op vooruitgegaan: moderne kleine velden (met maten die ook voor de spelers van bijvoorbeeld het zevende goed te belopen zijn), fijne grote dug-outs. Duidelijke lijnen, ook voor wie niet alle kleuren even goed waarneemt.. En vooral een frisse zachte speelmat waarop je nog eens kunt duiken zonder wat te breken. 

Maar met die verse accommodatie valt des te meer op dat we in ons gebruik wat zijn verslonsd. Te vaak zien we de afgelopen weken stoelen op het veld (die gemakkelijk het kunstgras kunnen beschadigen), en blijft na een wedstrijd troep of korfbalmateriaal achter op de velden.

Daarom de oproep rekening te houden met het volgende

  • Stoelen mogen niet op het veld. We werken aan nieuwe houten banken bij de achterste velden, en denken ook aan betere voorzieningen rond het veld voor wie liever zit: misschien wel bankjes of zo. Maar ook zolang die er nog niet zijn: geen terrasstoelen op het kunstgras!
  • Prullen in de prullenbak. Dit heeft denk ik geen uitleg nodig
  • Flesjes zijn geen prullen. Sinds kort zit er statiegeld op plastic flesjes. Je kunt die dus meenemen, en inleveren bij de supermarkt. Je kunt ze ook inleveren in de speciale bak die daarvoor bij de kantine staat. Even zoeken, en je weet waar ze heen kunnen als je de vereniging weer 15 cent kado wilt doen. De dug-out is niet de juiste plek om flesjes die je kado wilt doen achter te laten.
  • Korfbalmateriaal na afloop in het hok. Te vaak blijven ballen achter op het veld. Die verdwijnen dan soms, en het gaat dan meteen om tientallen euro’s verenigingsgeld. Kijk dus na je wedstrijd even of er nog ballen liggen, en breng die naar binnen. Voor palen en manden geldt hetzelfde: die moeten na afloop van de wedstrijden in het hok. Als je zeker weet dat ze nog gebruikt worden die dag, kun je ze natuurlijk laten staan. Bij twijfel: gewoon even opruimen.

Dank je wel namens ons allen!

Lees ook: