QR-check bij trainen en wedstrijden

Beste leden, ouders/verzorgers van leden, en supporters,

De komende tijd hebben we weer extra last van het Corona-virus. Gelukkig blijft het sporten gewoon doorgaan: met de breed gedragen vaccinatie in Nederland is het voorlopig niet nodig om alle contacten te beperken, dus kunnen we blijven samenkomen in de kantine, en vooral ook blijven sporten.

QR-check bij ingang van kantines en hallen

Maar door het oplopen van de besmettingen zijn deze week wel andere nieuwe regels ingevoerd: de QR-check bij de ingang van sporthallen, kantines en horeca wordt algemeen. Die QR-code laat zien dat je een veel kleinere kans loopt het virus te verspreiden of er erg ziek van te worden. Met een vaccinatie of een negatieve test kun je een geldige QR-code krijgen. Als je die laat zien, kun je naar binnen. 

Neem dus de komende tijd bij trainen, bij wedstrijden, of bij bezoek van onze kantine een geldige QR-code mee! 

Niet gevaccineerd?

Niet iedereen kan of wil een geldige QR-code laten zien. Meerdere keren per week testen is praktisch een heel gedoe, en niet iedereen wil een vaccinatie.

Dat respecteren we uiteraard, maar tegelijkertijd moeten we ons wel aan de regels houden: het is dan niet mogelijk om wedstrijden te spelen of te trainen. Als je voorziet dat dit voor jou geldt, wil je dat dat zo snel mogelijk aan de TC of TCJeugd laten weten? Dan kunnen we daar bij de opstellingen en indelingen rekening mee houden.

Geef dus aan als je verwacht dat jij (of je kind) weinig of niet kan gaan spelen/trainen: meld dit a.u.b. bij TC of TC-jeugd.

Wanneer allemaal?

Bij het sporten, maar ook bij de toegang tot kantines en sporthallen (ook voor publiek) is de QR-check verplicht vanaf 18 jaar. Dat geldt ook wanneer je als ouder met je kinderen mee naar binnen gaat om te helpen met omkleden, of om aan de kant te wachten bij een gymzaaltje.

In de weekenden regelt de gemeente bij de drie-oktoberhal iemand die de codes controleert. Bij trainingen en onze eigen kantine moeten we zelf regelen dat iedereen een geldige QR-code heeft.

We vinden het heel vervelend dat hierdoor sommige mensen mogelijk minder hun sport kunnen uitoefenen of bekijken, maar moeten ons aan de regels houden die worden ingesteld om ons allemaal zo goed en veilig mogelijk door de Corona-crisis te helpen.

Ik kan me voorstellen dat dit vragen oproept. Neem vooral contact op met het bestuur als je vragen hebt, of twijfelt wat je hiermee aan moet.

Het bestuur.

Lees ook: