Terras weer open? Nog even niet.

De coronamaatregelen worden langzaam minder streng. Zo kunnen de terrassen weer gedeeltelijk open. Het bestuur heeft deze week uitgebreid gekeken wat de mogelijkheden zijn om ons terras ook weer open te stellen.

We zijn tot de conclusie gekomen dat we op dit moment nog niet het terras willen openstellen. Dat heeft een aantal redenen. De belangrijkste reden, is dat we verwachten dat het erg ingewikkeld wordt om de regels te volgen. Je moet op het terras nog steeds 1,5 m aangouden, publiek bij training of wedstrijden is nog altijd niet toegestaan, er geldt een maximum van 30 personen, allen aan tafeltjes, en registratie van tevoren is verplicht. We zien het niet zitten om dat te moeten handhaven.

Begin juni komt de volgende ronde versoepelingen, en mogelijk is er dan af en toe weer wat mogelijk. Al is het seizoen dan voorbij, en staat er ook nogal wat te gebeuren in juni (zie elders). Sowieso verwachten we half augustus, als de voorbereiding van het nieuwe seioen begint, weer ‘echt’ open te kunnen.

Lees ook: