Uitvallen van wedstrijden door de Corona-maatregelen

Deze weken geldt een avond-lockdown vanaf 17 uur. Veel wedstrijden die na vijf uur ‘s middags zouden eindigen kunnen daardoor niet gespeeld worden. Sommige wedstrijden worden verplaatst naar een eerder tijdstip, als daar ruimte voor is. Hou dus je team-app en de nieuwsbrief in de gaten!

Sommige wedstrijden vervallen, ook al zouden ze eerder gespeeld worden: als één van beide teams het niet ziet zitten om te spelen, dan gaat een wedstrijd niet door. Bij de wedstrijdsport is sowieso geen sprake van “echte” wedstrijden: voor promotie / degradatie tellen ze niet. We spelen dus momenteel allemaal breedtesport.

Sporten is gezond, draagt bij aan fysiek en mentaal welbevinden. Het bestuur en de TC streven er daarom naar om ook in deze weken nog zo veel mogelijk wedstrijden te laten doorgaan. Competitief of niet, dat zegt niets over inzet en plezier.

Als deze lockdown langer gaat duren (in januari), dan zullen we dit opnieuw bekijken: op een gegeven moment is het niet verantwoord meer om te spelen zonder training. Als je het niet ziet zitten om te spelen, bijvoorbeeld vanwege het risico op Corona-besmetting, geef dat dan zo vroeg mogelijk aan bij de TC (tc@kzdanaiden.nl). Dat is prima: het is een persoonlijke afweging, en het staat ieder vrij die voor zichzelf te maken.

Zolang we een representatief team op de been kunnen brengen, laten we de wedstrijden in principe doorgaan. Afgelopen weekend hebben we de wedstrijden van 1 en 2 bij Atlantis afgezegd omdat er teveel spelers aan gaven niet te willen spelen. Dat zullen we dus alleen weer doen als we echt geen team op de been kunnen krijgen. In principe spelen we gewoon met mensen die daar comfortabel bij zijn. 

Lees ook: