Wanneer gaan we in de zaal weer trainen en wedstrijden spelen?

Trainen

Volgens de verzwaarde Corona-maatregelen voor de sport zijn groepslessen verboden. Gezien de uitleg die NOC-NSF en het KNKV daaraan geven heeft het bestuur besloten de trainingen voor alle senioren-ploegen en recreanten-groepen te stoppen. Deze stop geldt in ieder geval zolang het verbod op groepslessen van toepassing is.

De jeugd blijft trainen volgens de eerder gepubliceerde schema’s.

Wedstrijden spelen

Vanwege de Corona-maatregelen is het niet mogelijk de zaalcompetitie op 21 november te starten. Het KNKV ziet nu het weekend van 5 en 6 december als eerste mogelijkheid om de competitie te starten. Of dat gaat gebeuren is natuurlijk allerminst zeker!

In ieder geval heeft de korfbalbond een zgn. routekaart gemaakt om duidelijkheid te geven wat we bij een latere start van de competitie zouden kunnen verwachten.

Grofweg komt die routekaart voor KZ Danaïden hier op neer:

  • Start zaalcompetitie in periode 5 december t/m 9 januari: we spelen een hele zaalcompetitie. Er wordt ook gespeeld in de kerstvakantie, voorjaarsvakantie en/of in april;
  • Start zaalcompetitie in periode 16 januari t/m 6 februari: we spelen een halve zaalcompetitie;
  • Als we pas op 13 februari of later zouden kunnen starten is het niet meer mogelijk om een zaalcompetitie te spelen.

Voor de liefhebbers hieronder de link naar de routekaart, voor ons zijn de kolommen wedstrijdkorfbal en breedtekorfbal van belang.

https://www.knkv.nl/app/uploads/2020/10/Routekaart-competitie.pdf

Erik van Lunteren

Lees ook: