KZD B1 (eindelijk) op stoom?

Nadat KZD B1 alle wedstrijden in de Hoofdklasse op het veld had verloren, werd de focus gericht op de zaalcompetitie waarin KZD B1 op een niveautje lager acteert en snakt naar de eerste winstpartij. De voortekenen waren niet al te best daar KZ B1 in het oefenpotje bij en tegen Velocitas B1, eveneens één van de tegenstanders in de zaal,  wederom op een flinke nederlaag werd getrakteerd. De eerste competitiewedstrijd vorige week zaterdag in de eigen vertrouwde 3-oktober hal tegen Refleks B1 moest de ommekeer gaan worden. Alhoewel KZ B1 vele malen beter speelde dan in de oefenpot tegen Velocitas B1 lukte het uiteindelijk toch niet om de punten in Leiden te houden. De coronamaatregelen gooide hierna roet in het eten voor de wedstrijdsport, maar kunnen de wedstrijden wel doorgang vinden in de vorm van een oefenwedstrijd.

De eerste hiervan was afgelopen zaterdag in Scheveningen in sporthal De Blinkerd tegen KVS B1. Enigszins gehavend vanwege de afwezigheid van een drietal spelers begon KZ B1 moeizaam aan deze wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde, herpakte KZ B1 zich prima, werkte hard en overklaste hun tegenstander waarbij Michiel en Bo tezamen iets meer dan de helft van de productie voor hun rekening nam met respectievelijk 7 en 6 doelpunten en Floortje en Maartje vanuit de C1 knap meedraaiden. Na het laatste fluitsignaal konden de spelers en trainers dan eindelijk juichen door met 10-23 de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 winnend af te sluiten. Deze broodnodige overwinning gaf niet alleen alle spelers een boost voor hun ego, maar bracht bij de dames K. een glimlach van trots op van oor tot oor. De toon is gezet dus de tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Lees ook: