Wedstrijdverslag 3

We kunnen met het derde terugkijken op een lekker begin van de competitie. We gaan de zaal in op een tweede plek met maar 1 verloren wedstrijd. Wat iets minder gaat zijn de aantallen mensen per wedstrijd. We begonnen dit seizoen met 6 dames en 8 heren, maar deze zaterdag gingen we op pad met maar 6 fitte spelers van 3. Gelukkig konden Donna en Benthe meespelen en wilden Sylvan, Julia en Fleur wel op de bank zitten. 

Onze wedstrijd was midden in Amsterdam. De slimmeriken uit ons team reden een parkeergarage dichtbij het veld in waar ‘vol’ op stond en bemachtigden daar toch nog een plekje. Anderen begonnen de wedstrijdvoorbereiding met een lange wandeling van de auto naar het veld. Het was duidelijk dat we in Amsterdam waren: langs het veld voeren steeds rondvaartboten vol toeristen en ook hing er een behoorlijk sterke wietlucht. 

We begonnen de wedstrijd sterk: binnen 5 minuten stonden we met 0-3 voor. Een tegendoelpunt en een gemiste strafworp maakten helemaal niks uit en we gingen lekker door met scoren: na een kwartier stond het 1-10. Swift heeft er ook nog 2 gescoord en hierdoor gingen we uiteindelijk de rust in met 3-16.

In de rust hebben we besproken dat we vooral door moesten blijven gaan met scoren omdat ons doelsaldo aan het eind van het seizoen zeker nog belangrijk kan zijn. Onze doelstelling was hierom om minimaal 26 doelpunten te maken en Swift niet vaker dan 6 keer te laten scoren. Verder vooral door blijven gaan met hoe we bezig waren! 

Donna en Benthe hadden op woensdag al met ons meegetraind, maar door het uitvallen van nog wat spelers stonden ze nu in deels andere vakken dan op de training. Maar dit ging ze prima af! Allebei meerdere doelpuntjes gepakt, goed verdedigd en mooie blokjes uitgedeeld. Lekker bezig meiden! 

De tweede helft begon wat stroever met twee tegendoelpunten, terwijl wij zelf de bal even niet meer door de mand kregen. Maar gelukkig hadden we Benthe en lukte haar dit wel! Swift reageerde hier weer op door de 5-18 te maken. Mike, Mitchel, Benthe en Donna (2x) hadden de opdracht van Ferdi (blijven scoren!) nog goed in hun hoofd zitten en hebben dit uitgevoerd. Een kwartier na rust stond het hierdoor 5-23. Swift maakt vervolgens de 6-23: voor ons dus het doel om niks meer door te laten, aangezien we in de rust hadden afgesproken ze op maximaal 6 doelpunten te houden.

Dit is helaas niet gelukt omdat Swift vlak achter elkaar nog 2 doelpunten maakten. Wel hebben wij onze andere doelstelling van 26 doelpunten behaald. Er werden was wissels gedaan en het spel werd iets rommeliger. Chris blijft de kijkers van de livestream op instagram ondertussen amuseren met zijn analyse van de wedstrijd, spelers, Amsterdam en de tenniswedstrijden naast ons. 

Uiteindelijk is het 10-30 geworden en heeft elke speler laten zien dat hij of zij kan scoren. Heerlijk om zo het veldseizoen af te sluiten! Zoals eerder benoemd staan we dus tweede, maar dankzij deze monsterscore wel met het hoogste doelsaldo! 

Lees ook: