Halloween feest was bibberen…

En niet alleen voor alle kindjes, maar ook voor onze nieuwe commissie. Ons eerste feestje en dan meteen ook eentje voor de F tot en met de B jeugd met een thema en een heleboel ideeën. Halloween, griezelen, verkleden, spannende verhalen en snoepjes. Zaterdagmiddag waren we al vroeg in de kantine en konden we de dozen met geleende Halloween versiering (onwijs bedankt Wanda van kinderdagverblijf het Leidse Tuynhuis) uit gaan pakken. Het was een behoorlijke opgave om de grote kantine en de bestuurs- en commissiekamer om te toveren tot een griezelig geheel. Maar het is gelukt om met grafstenen, pompoenen, spinnenwebben, lichtjes, kleden en vleermuizen een mooie en spooky feestruimte te creëren. En niet alleen de ruimte zag er eng uit, want vanaf zeven uur stroomden de griezels binnen, de één nog bloederiger dan de ander, lieve, maar enge clowntjes, een weerwolf, zombie schoolmeisje, spoken, geraamtes, heksen, Dracula, Maleficent, piraten, feeën, enge maskers en ga zo maar door, jullie zagen er prachtig, maar erg eng uit, sommigen zelfs onherkenbaar!

Er kon geknutseld worden bij Marit en Tessa H, gedurende de avond werd de spookjes slinger steeds langer en mooier, werden er heel wat pompoentjes versierd en spinnenwebben gemaakt. Prachtig!

Bij Marieke werden cupcakes op professionele wijze versierd. Met paarse, groene en oranje botercrème, spikkels en nep-ogen werden de mooiste creaties gemaakt en daarna opgegeten. Pas maar op Kiek, voor concurrentie voor jouw mooie taarten, want ik heb wel wat pareltjes langs zien komen!

Aan de snoep en dranktafel werden chipjes uitgedeeld en werd er door Lori groen zombie bloed met ogen geschonken en dat smaakte nog verrassend goed (naar appellimonade?).

Een van de engste onderdelen was toch wel de spooktocht, de kindjes gingen in kleine groepjes de mooie lichtjes volgen en kwamen onderweg enge ‘spoken’ tegen (Lars, Feline, Femke, Jill, Julia, Tessa R, Rens, Michiel en Sylvan) en dat was best wel spannend. Maar spanning gaat ook samen met plezier en het leverde mooie verhalen achteraf op.

In de bestuurskamer werd in groepjes getest hoe het met de voelsprieten van de kinderen zat. Er waren tien dozen met inhoud en de kindjes moesten voelen of ze konden raden wat deze inhoud was. Het was reuze spannend om je hand in zo’n gat te steken, maar toen we ze overtuigd hadden dat er geen levende (of dooie) dieren in zaten, durfden de kinderen het toch wel aan. En het één voelde glibberig, het ander vies, het andere gek. Lise Krapels was toch wel degene met de meeste goeie antwoorden, ze wist in één keer de olijven, de orbies, scheerschuim, gel, slang, spin en spaghetti te raden!

En natuurlijk was daar niet te vergeten de ruimte waar de Spaanse Magdalena heel verdrietig in haar eentje aan een mooi gedekte tafel hutspot zat te eten op haar verjaardag. Tijdens haar zielige verhaal noemde zij de naam van haar geliefde Manuel en ineens kwam de geest van Manuel (alias Mathijs) met wortelplant en al onder de tafel vandaan zetten en moest er geraden worden naar zijn sneue verhaal met alleen antwoorden als SI en NO.

En natuurlijk kon een beetje fijne muziek ook niet ontbreken, alle kampliedjes en dansjes werden uit de kast getrokken, we hebben stoelendans gedaan en er werd limbo gedanst, het was echt een feestje.

Vlak voordat de eerste kinderen opgehaald werden, werden de prijzen nog uitgereikt voor de mooiste en engste kostuums, maskers en schmink. Het was echt moeilijk kiezen, want zoals al gezegd zag iedereen er prachtig uit. Maar er is gestemd en de derde plaats was voor Fiene, die een heel lief, maar creepy clowntje was, tweede plek voor Luc die vooral een angstaanjagende clown was en op de eerste plek is Sofie geëindigd, zij was een hele enge Dracula!

Wat later op de avond hebben we met de grotere kinderen nog een paar potjes weerwolven en beerpong gespeeld en toen waren we aan het einde van het feestje gekomen. Wij vonden het heel geslaagd en ik hoop dat jullie het allemaal naar je zin hebben gehad!

Ik wil iedereen bedanken voor de hulp die we gekregen hebben, want met z’n vieren was het ons nooit gelukt om zo’n omvangrijk feest te organiseren. Dus hartelijk dank Mathijs, Marco, Wanda, Pim, Mitchell, Marieke, Tessa H, Rens, Michiel, Jill, Sylvan, Feline, Femke, Julia en Tessa R, we hadden dit niet zonder jullie kunnen doen!

En voor mijn mede commissieleden, Marit, Lars en Lori een applausje voor jezelf, het was een geslaagd eerste feestje, dat smaakt naar meer!

Op KZDanaïden Insta zijn nog meer leuke foto’s en filmpjes te vinden, Anne bedankt voor het posten!

Groetjes,
Sandra

Lees ook: