Corona-update

Eind vorige week kregen we van het KNKV bericht dat vanwege de Corona-maatregelen de zaalcompetitie op zijn vroegst 30 januari a.s. zou kunnen beginnen.

Afgelopen maandag 14 december hebben we gehoord dat we in een volledige lockdown gaan, in ieder geval zeker tot en met dinsdag 19 januari.

De belangrijkste regels van de volledige lockdown voor het sporten zijn:

  • Sporten mag alleen of samen met 1 ander persoon.
  • Sporten mag alleen buiten.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.

De vraag is of we nu nog zaalcompetitie gaan spelen? De kans lijkt gering. Als alle beperkingen voor wat betreft sporten per 20 januari worden opgeheven dan is het in theorie mogelijk dat we uiterlijk 6 februari nog aan de zaalcompetitie beginnen. We spelen dan een halve competitie. Eerder heeft het KNKV aangegeven dat starten in de zaal na 6 februari niet meer mogelijk is.

Wat kan er wel? Op dit moment zijn we bezig om de jeugd tot en met 17 jaar buiten op het veld te laten trainen en onderlinge wedstrijden te laten spelen. We zijn daarbij natuurlijk wel afhankelijk van het weer. Zodra hierover meer duidelijk is zullen we iedereen informeren. 

Voor de senioren geldt hetzelfde. Op het moment dat binnen sporten niet is toegestaan maar buiten sporten in teamverband wel dan willen we van die mogelijkheid gebruik gaan maken. Verder zullen we vanaf het moment dat de jeugd buiten gaat trainen en spelen de senioren ook de gelegenheid geven om met tweetallen “individueel” te trainen, bijvoorbeeld om samen het schot te trainen.

Tot zover, prettige feestdagen en blijf gezond.

Erik van Lunteren

Lees ook: