TC bericht competitie

Corona maatregelen

Afgelopen weekend zijn de eerste wedstrijden gespeeld in het zaalseizoen 2021 – 2022. De vraag die meteen boven komt drijven, is of dit meteen (voorlopig) de laatste zal zijn.

Afgelopen vrijdag zijn door de overheid wederom de Corona maatregelen aangescherpt waardoor het tussen 17:00 uur ’s avonds en 05:00 uur s’ ochtends niet meer mogelijk is om amateursport te bedrijven. Alle sportaccommodaties dienen in deze periode gesloten te zijn. Dit heeft een enorme impact op onze trainingen en wedstrijden. Afgelopen zondag kon hierdoor de wedstrijd van KZ Danaïden 12 al niet door gaan. Ook komende speelweekenden zullen hierdoor wedstrijden niet gespeeld kunnen worden.

Tevens heeft dit als gevolgd dat er niet meer getraind kan worden aangezien al onze trainingstijden na 18:00 uur starten.

Inmiddels heeft de KNKV ook een besluit genomen over het vervolg van de competitie n.a.v. de aangescherpte Corona maatregelen vanuit de overheid. Op onderstaande link is het complete besluit te lezen.

https://www.knkv.nl/voortgang-zaalcompetitie-2021-2022/?fbclid=IwAR2AofnKVazi4IhmfSPRmt7Vzla_VlAotpLgocWjCOtRlipZxVGBm8crE8s

In kort komt het er voor de breedtesport op neer dat alle wedstrijden volgens het huidige competitieschema gespeeld worden. Alle wedstrijden die na 17:00 uur nog bezig zouden zijn of nog moeten starten, zullen niet gespeeld worden. Wel bestaat de mogelijkheid deze wedstrijden i.o.m. de tegenstander en scheidsrechter te verzetten. Dit is uiteraard alleen mogelijk indien hier ruimte voor is in het wedstrijdschema.

Voor wedstrijdsport geld dat ook deze wedstrijden gewoon gespeeld kunnen worden maar deze niet mee tellen als resultaat voor de competitie. Ook hiervoor geld dat alle wedstrijden die na 17:00 uur nog bezig zouden zijn of nog moeten starten, niet gespeeld zullen worden. Zodra meer bekend is of en wanneer er weer getraind kan gaan worden zal de KNKV met een alternatieve competitie indeling komen voor de wedstrijdsportteams.

Vooralsnog geld bovenstaande voor de competitierondes van 4, 11 en 18 december.

Zodra hier wijzigingen in op treden of ander nieuws te melden is zullen we jullie langs deze weg (nieuwsbrief en website) informeren.

Lees ook: