Corona update bestuur

Corona update

Nieuws van het Corona-front. Een besmetting met ernstige gevolgen binnen onze vereniging. En weer is het zover: een groot deel van onze activiteiten valt stil door de Corona maatregelen. Inmiddels heeft het KNKV bepaald wat er met de competities gebeurt. 

Op de intensive care

Het belangrijkste is natuurlijk onze gezondheid. Deze week lag één van onze leden een aantal dagen op de intensive care als gevolg van een corona-besmetting. Dit was behoorlijk heftig, en we zijn heel blij dat diegene op dit moment weer aan de beterende hand lijkt. Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om de maatregelen serieus te nemen, en deze akelige ziekte er zo snel mogelijk onder te krijgen. Sporten is immers fijn en belangrijk voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Hopelijk kunnen we dus snel weer op een of andere manier veilig de zaal in. 

Geen trainingen ‘s avonds

Ditmaal zijn het in ieder geval de trainingen vanaf vijf uur die niet meer doorgaan. Dat zijn al onze trainingen. We zijn voor het verzorgen van trainingen afhankelijk van vrijwilligers, en die hebben veelal overdag andere werkzaamheden. Hoe fijn het ook zou zijn om de trainingen naar een eerder tijdstip te kunnen verzetten, dat zit er op het moment niet in. De komende weken kunnen we dus niet trainen. Voorlopig gelden deze maatregelen voor drie weken, maar ik houd er rekening mee dat dit tot in het nieuwe jaar zo blijft.

Het is even niet mooier. Ik hoop dat we de komende weken zo veel mogelijk kunnen laten doorgaan, en sportief bezig kunnen blijven.

Op dit moment wordt door de technische commissies gewerkt aan een schema om toch (bijvoorbeeld in het weekend) zo veel mogelijk bezig te blijven, mocht de bond besluiten tot het stilleggen van de competitie. Daar hoort u snel meer over.

En de wedstrijden?

Voor wedstrijden geldt dezelfde eindtijd – vanaf vijf uur gaan de sporthallen dicht – dus kan een deel van de wedstrijden geen doorgang vinden. Voor de wedstrijdsport geldt dat de wedstrijden gewoon gespeeld kunnen worden, maar niet tellen in de competitie. Hoe promotie/degradatie uiteindelijk wordt geregeld, jhangt af van het (deel) zaalseizoen dat na de lockdown nog gespeeld kan worden. De TC publiceert hierook over in deze nieuwsbrief.

Veel van de wedstrijden die na 15.45 beginnen zullen niet doorgaan. We proberen nog iets te verplaatsen waar mogelijk. De wedstrijdsport kan de wedstrijden gewoon spelen, en ze zien als training of oefenwedstrijden. Ik verwacht dat de meeste verenigingen hiervoor zullen kiezen. Atlantis, de tegenstander van onze selectie deze zaterdag, wil in ieder geval graag vriendschappelijk spelen.

Toegangscontroles

Bij de sporthallen wordt gecontroleerd op QR-codes. Dat betekent dat u alleen naar binnen kunt met een geldige QR-code.

In het veld: vanaf 18 jaar is een QR code verplicht om naar binnen te mogen;

Tribune: publiek in de hallen is niet toegestaan;

Kantine: vaak kun je wel in de kantine wachten, met een QR-code.

Soms wordt ook kinderen gevraagd een QR-code te laten zien. Dat is niet helemaal conform de regels, want die schrijven deze QR-check alleen voor bij 18-plus. Het is wel eens onduidelijk wat de afspraken precies zijn, dus ik wil iedereen vragen zo soepel mogelijk mee te werken aan deze controles. Bedenk dat ook dit veelal vrijwilligers zijn, die de regels niet altijd paraat hebben: laat gewoon je QR-code even zien als je die hebt.

Mocht het voorkomen dat een kind geen QR-code heeft, en er wel om gevraagd wordt, blijf dan in ieder geval vriendelijk. Probeer er in goed overleg uit te komen. Dat zal bijna altijd lukken.

Lees ook: