Ledensessies

Inmiddels zijn er drie ledensessies achter de rug, waarin met diverse (ouders van) leden van gedachten is gewisseld over waar we ons de komende vijf jaar op moeten richten. 

Terugblik sessie 2 & 3
Na de eerste sessie, die zich richtte op wie we willen zijn en hoe we bekend willen staan als KZ Danaïden, volgde de drukstbezochte sessie onze sportieve ambities en hoe we die waarmaken. Duidelijk was dat de jeugd de toekomst heeft, en daar dan ook de focus op moet liggen (zonder de andere spelende en niet-competitieve groepen te vergeten). Over hoe we dat precies zouden moeten inrichten ontstond vervolgens een goede discussie, met diverse invalshoeken en genoeg aangrijpingspunten voor het nog te schrijven beleidsplan.

Vorige week maandag stond de sessie over bestuur en commissies op het programma, waarin we ook stilstonden bij het thema bezetting en vrijwilligersbeleid. Dit keer in een kleinere setting, waardoor meer ruimte was voor een uitgebreid gesprek. Zo heeft elke sessie zijn eigen dynamiek en sfeer, passend ook bij de uiteenlopende onderwerpen.

Sessie 4: Wat draagt bij aan de ontwikkeling van onze vereniging?
Aanstaande woensdag 24 april staat om 20.00 de laatste sessie gepland, waarin we bespreken wat er verder bijdraagt aan de ontwikkeling van onze vereniging. We zullen starten met het bespreken waar we ons de komende vijf jaar verder nog op moeten richten, als we de sportieve en organisatie doelen willen behalen. Denk hierbij aan ambities op het gebied van onze faciliteiten, maar ook wat er nodig is qua communicatie of andere ondersteuning. Vervolgens willen we jullie de vloer geven: welke ideeën en suggesties hebben jullie voor de komende tijd, waar we nog niet bij hebben stilgestaan of concrete tips of acties die jullie de afgelopen weken naar aanleiding van de sessies aan ons willen meegeven. Kortom: een soort live ideeënbus.

Hoe verder na de sessies?
Na deze laatste sessie gaan we proberen alles wat we hebben gehoord en besproken op papier te zetten en om te zetten naar een eerste versie van een beleidsplan. Daar zullen we de komende tijd binnen het bestuur (en waar van toepassing met commissies) over verder  praten, zodat we voor de zomer tot een concept-plan kunnen komen dat ook met leden gedeeld kan worden. Het is de bedoeling om het beleidsplan definitief vast te stellen tijdens de ALV van september. In de tussentijd kunnen we natuurlijk alvast aan de slag met acties die hieruit voortkomen, waarvoor geen toestemming van de ALV nodig is.

We hopen dat veel leden de laatste sessie komen bezoeken. Fijn als jullie in het kader van de voorbereiding je nog even aanmelden bij Amber via secretariaat@kzdanaiden.nl, maar binnenlopen mag natuurlijk ook altijd. Natuurlijk kun je via datzelfde mailadres ook nog vragen stellen over deze en de vorige sessies of het beleidsplan.

Lees ook: