Markant sportman uit de Danaïdengeschiedenis overleden

Op 4 juli is Gerard Bos, beter bekend als Bull, overleden. Gerard speelde een hoofdrol in de absolute topjaren van de Danaïden, waarin het internationals leverde, en meedraaide in de hoofdklasse. Dat laatste was één van de verdiensten van Gerard ‘Bull’ Bos, die het team trainde en af en toe zelf ook meespeelde.

Over de wonderlijke sportman, elfstedenschaatser, korfballer, handballer en bij de Danaïden een zeer succesvol coach, schrijft Gerard Nap in het jubileumboek van de Danaïden uit 1997:

“Bull was voor ons een idool. (…) Bull viel op door z’n allroundheid en werkelijk tomeloze energie. Hij liep gewoon zo hard, zonder een moment van rust, dat z’n tegenstanders op den duur met het snot voor de ogen niet meer wisten waar ze waren. En die energie stelde hij ook nog eens in dienst van een vlekkeloze techniek en oerzuiver schot. Wist u dat hij ooit op één dag zowel een korfbalinterland als een handbalinterland heeft gespeeld? (…) Overigens dachten wij zelf toen nog helemaal niet aan de Hoofdklasse, maar Bull denk ik wel”.

Het bestuur betuigt haar medeleven met de nabestaanden, vrouw, zoon, vrienden en bekenden van Gerard.

Lees ook: