De start competitie KZ/Danaiden s1,

Ik zal de aftrap doen na een oproep om verslagen te maken van de gespeelde wedstrijden.

We kunnen met de selectie terug kijken om een zeer goede voorbereidingen met trainingen en wedstrijden , er werd met inzet en passie gespeeld en getraind en de spelers en speelsters maakte de keuze erg lastig.

De gehele voorbereiding met een goed gevoel afgesloten, maar tussen de oefenwedstrijden en de competitiewedstrijden zat nogal een groot verschil.

Een zwaluw maakt nog geen zomer.

De eerste wedstrijd moest KZ/danaiden uit spelen tegen ODO ut Maasland, ook een ploeg in een hernieuwde opbouw en we wisten niet veel van de tegenstander.

De start van KZ was erg voortvarend en we liepen in 15 min met goed spel naar een 1-4 voorsprong, daarna viel alles weg vertrouwen geloof kansen afmaken verzin het maar.

Waar we in de voorbereiding niet tegen aan liepen gebeurde nu met de rust zelfs 5-4 achter.

De puntjes op de i en door zou je zeggen, helaas liep het allemaal anders en we moesten nog een zware blessure van Svenn incasseren ( gister is hij geopereerd en het herstel is ingezet).

Het toepassen van een aantal wissel bracht iets hoop maar er zat te veel zand in de motor en we liepen het veld af met een teleurstellende 12-7 nederlaag.

De 2de wedstrijd was tegen Rapid hier hadden we in de voorbereiding ook tegen gespeeld maar behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst altijd bloemen aan de finish.

In de voorbereiding hadden we gewonnen van Rapid maar waren toen niet compleet, het zou vandaag dan anders gaan was de gedachte.

Ook in deze wedstrijd start kz weer goed en geven Rapid weinig mogelijkheden en we creëren veel kansen, maar de afronding liet ons op belangrijke momenten in de steek en vlak voor rust een paar ongelukkige keuzes maar met een 5-4 stand de rust in.

In de 2de helft een zelfde beeld veel kansen weinig goals , en als je ze zelf niet maakt dan profiteert de tegenstander vaak en dat gebeurde ook , daarbij aangegeven dat we ook niet altijd gelukkig waren met de beslissingen van de scheidsrechter ( maar scoor je zelf dan heb je dit niet nodig) vlak voor tijd komt Rapid op gelijke hoogte en 30 sec een vrijebal en maken ze dan ook nog 8-9  en sta je met lege handen.

Met ook weer een uitvaller Jasper met een blessure, het zit niet mee.

Hier hadden we niet op gerekend.

De 3de wedstrijd moest dan onze ommekeer worden uit tegen GKV en stonden ook nog op 0 punten.

Het beeld van de vorige wedstrijden was ook nu weer zichtbaar kansen creëren maar niet altijd afrondend met een Goal , we waren zeker wel de betere ploeg maar het gaat er omof  je scoort.

De rust werd met een gelijke stand behaald, hier de zaken opnieuw besproken en benoemd.

Na de thee was het spel voor KZ maar de goals voor GKV we konden niet los komen het bleef een wedstrijd van stuivertje wisselen, na wat wisselingen in de samenstelling was het laatste kwartier dan echt voor KZ de kansen waren er de goals waren er ,en zo pakten we achteraf toch nog een ruime overwinning 13-19.Die geheel terecht was en het harde werken en strijden beloond.

Dit moet rust geven en met een goed gevoel de wedstrijden vervolgen in de competitie.

Lees ook: