Het gaat goed met de schoonmaak. 

Inmiddels hebben het eerste en tweede hun schoonmaak-weekend gehad, en het clubhuis is daar blinkend uitgekomen. Gisteren gingen zelfs trotse foto’s rond van een spiegelende vloer en alle glazen die weer glanzend op een rijtje stonden. Mooi zo!

Ook rond het veld zag alles er zaterdag aan het einde van een lange speeldag netjes uit. Complimenten aan iedereen die even heeft opgelet of ballen en palen opgeruimd waren, die een voetstuk aan de kant heeft gerold, of een prul of flesje heeft opgeruimd. Kleine zaken, maar ze maken wel dat ons veld er ook de week erna weer prettig bespeelbaar bij ligt.

Niet op maandag

Onze kantine wordt vaker gebruikt dan je misschien zou denken. Daarom is het eigenlijk niet vaak mogelijk op maandag schoon te maken, en moet het toch op de zondag gebeuren. Voor het komend weekend (rond 3 oktober) staat geen team opgesteld – het is immers voor iedereen een speciaal en feestelijk weekend. Laten we dus zorgen dat we het zo netjes mogelijk achterlaten in het weekend: haal desnoods ergens een doekje overheen als je denkt dat dat nodig is.

De drie weken daarna staan 3e, 4e en 5e opgesteld. Zo komt 1 voor 1 iedereen aan de beurt. Hieronder volgt nog even het lijstje met werkzaamheden, en de planning voor de komende weken.

Wat te doen?

Achter de bar is een lijstje aanwezig met de taakjes die we van dit “team van de week” verwachten. Het is niet ingewikkeld, en zou met een groepje makkelijk in een uur moeten kunnen:

1. Tafels afnemen met een doekje, en netjes op z’n plek zetten.
2. Stoelen van de vloer, even dweilen met de mop-steel, en weer terug.
3. Kleedkamers vegen, en even met een doekje het sanitair afnemen.
4. Toiletten in de kantine schoonmaken.
5. Bar schoonmaken, doekje erover en even kijken of de glazen schoon zijn.
6. Misschien is het handig even een vaatwasser vol glazen aan te zetten?

Wie en wanneer?
KZ Danaïden 3   –  9 okt
KZ Danaïden 4   –  16 okt
KZ Danaïden 5   –  30 okt

Lees ook: