De toppers van 2

De laatste zaalwedstrijd van 2019 zit er op: mooi moment om eens terug te blikken, maar ook vooruit te kijken. Met vier wedstrijden gespeeld staan we op een mooie 2e plek met 7 punten. De 7 punten zijn mijns inziens behaald met doorzettingsvermogen, teamspirit en hard willen werken voor elkaar. Elk team heeft bepaalde type spelers nodig en met onze spelers zijn we tot nu toe elke wedstrijd tot het uiterste gegaan om resultaat te behalen. Arjen, de coach van het 2e, heeft de mooie taak op zich genomen om het team vanuit een psychologisch perspectief te bekijken. Dit bracht de volgende types naar voren: luipaarden, dolfijnen, valken, tijgers en kameleons. Dit maakt een team met een variatie aan spelers. Spelers die lui overkomen, maar dodelijk zijn in het resultaat. Spelers die in het begin onopvallend lijken maar situaties goed doorzien en spelbepalend zijn. Spelers die, ongeacht de situatie, tot het uiterste doorgaan. Spelers die vanuit techniek een belangrijke bijdrage leveren aan het teamresultaat. En tot slot de spelers die afwisselende rollen kunnen hebben. Als we in het spel vastlopen, hebben we bewezen te kunnen schakelen en spelers van functie te laten wisselen. Als dat op dat moment niet genoeg blijkt, kunnen we de dip doorbreken door even makkelijk te spelen of over te gaan op meer zekerheid met een vaste rebound. De afgelopen weken heeft het team te maken gehad met veel blessures en daardoor onzekerheden. Ondanks dat, of misschien wel juist daarom, stelt het team zich in staat om naar zijn of haar eigen en elkaars functie te kijken om er voor te zorgen dat ze er zaterdag weer staan. Hét moment waarop het nodig is om er weer te staan. Eén team, één taak. Deze energie en wilskracht is terug te zien in het veld en dat is mooi om te zien.

Naast de spelvariaties, analyses, technieken en type spelers zijn er ook allerlei randzaken die het team compleet maken. Teambegeleider Tim – alias shirtjeswasser (spelen we nou in oranje of blauw?), de snoepjes-pot, dextro, tikkies voor de drankjespot, mandarijnen, vervoer naar de uitwedstrijden en natuurlijk de reserves die er elke week weer bij zijn: top!

De eerste twee wedstrijden in het nieuwe jaar zijn meteen belangrijk. We strijden dan achtereenvolgend tegen de nummer 1 (Telstar) en nummer 3 (Rapid). Vanaf 2 januari zal er meteen scherp getraind worden. Sharp as a knife, zoals de trainer-coach aangaf.
Maar eerst: een welverdiende vakantie! En tot volgend jaar.

Ilva

Lees ook: