Wedstrijdverslag KZ Danaïden 3 – EKVA 4

Ondanks dat er veel neerslag voorspelt was op deze zaterdag begonnen wij het warmlopen, inschieten en de wedstrijd zonder regen. 

Het is duidelijk dat de Nievaartjes mooi weer-spelers zijn, zij brachten ons namelijk binnen korte tijd op een 4-1 voorsprong. Tot halverwege de eerste helft bleef deze voorsprong redelijk ruim. Maar na een kwartier spelen ging het gelijk op. Interessant feitje is dat er in de eerste helft alleen maar door mannen gescoord en doorgelaten is (ook bij de tegenstander). Maar onze mannen deden dit beter dan de mannen van EKVA, wat resulteerde in een 14-9 ruststand. 

In de kleedkamer hebben we besproken dat we hard op weg waren om onze belangrijkste twee doelstellingen te bereiken. Namelijk winnen en 20 doelpunten maken. Daarnaast hebben we wat tactische punten besproken om zeker te zijn dat we dit zouden bewerkstelligen. 

Ook in de tweede helft waren het vooral de mannen die de korf wisten te vinden. Complimenten voor alle dames, 0 doorgelaten! Lekker bezig! 

De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Met nog 10 minuten te spelen begon EKVA aan een eindsprint. Na wat wissels aan hun en onze kant wisten wij de punten toch echt in Leiden te houden. Doelstelling 1 (winnen) is behaald, doelstelling 2 (20 doelpunten maken) net niet. Met een 19-18 winst mogen we niet ontevreden zijn. Volgende week trekken we deze lijn hopelijk door in Amsterdam, tegen Rohda. 

Dank aan Manouk voor het maken van de foto’s. 

Lees ook: